Beschrijving
diameter van pan en het bakoppervlak
Diameter 20cm
De koekenpan heeft, gemeten van rand tot rand een diameter van ca. 20cm. Door de schuine rand van de pan valt het bakoppervlak kleiner uit, dit kom op ca. 13,5cm. Zie onze uitgebreide productinformatie voor alle maten en eigenschappen van deze pan.
staal en bijenwas
Stalen koekenpan afgewerkt met bijenwas
De koekenpan is gemaakt van staal. Staal is een legering van ijzer en koolstof. Dit is niet roestvrij, maar door het gebruik van de koekenpan zal deze vanzelf een beschermlaag tegen oxidatie vormen. De steel is ook van staal gemaakt en is voorzien van een hittebestendige, blanke laklaag. De pan is aan de binnenkant netjes geborsteld en de pan is ingespoten met 100% natuurlijke bijenwas. Deze waslaag geeft de pan een beschermlaag tegen oxidatie voor deze bij de klant in huis is. Gegarandeerd zonder coating (PFOA en PTFE vrij). Geen chemische stoffen toegevoegd en milieuvriendelijke productie. Ecologisch, recyclebaar, en goed voor het milieu.IJzermoleculen uit de pan dragen bij aan een goede gezondheid. Met de pan kan op hoge temperatuur worden gewerkt en dat maakt het mogelijk om het product snel dicht te schroeien. Zo blijven vitaminen en voedingsstoffen in voedsel behouden. Door het gebruik zal de pan steeds donkerder verkleuren, dit is een natuurlijk proces; hoe donkerder de pan wordt, hoe beter deze zal bakken.
vormgeving
Lynonnaiser
De koekenpan van de Buyer Mineral B serie worden ook wel een lyonnaiserpannen genoemd. Dit heeft te maken met de vorm van de pan. De rand van de pan staat namelijk niet rechtop, maar loopt naar buiten toe uit. Dit zorgt ervoor dat u het gerecht zo uit de pan kunt schuiven of laten glijden zonder dat het in de hoek blijft hangen.
kookplaat
Geschikt voor elke warmtebron
Deze koekenpan van 20cm is geschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, keramisch, halogeen, inductie of open vuur. Geef stalen koekenpannen tijd om op te warmen. Door de warmtebron geleidelijk op te voeren wordt de pan gelijkmatig verwarmt en voorkomt u vervorming of kromtrekken van de pan.
niet in de vaatwasser
Reinigen de Buyer Mineral B koekenpan
Na het gebruik van de koekenpan kunt u dan pan het beste uitspoelen met warm water en uitnemen met keukenpapier. Mochten er op de panbodem toch enkele aangekoekte resten zitten dan kunt u deze er rustig met een spatel afschuiven. Eventueel de pan weer licht invetten voor u deze op een droge plaats weer opbergt.
puur natuur
Bakken zonder antiaanbaklaag
Bakken in een stalen koekenpan gaat eenvoudig en zonder aan te bakken. De pan wordt voor het eerste gebruik éénmalig voorbereid voor gebruik. Hiervoor zijn instructies bijgesloten. Daarna heeft de pan a.h.w. een natuurlijke antiaanbaklaag gevormd waar u zowel een eitje in kan bakken als ook een biefstukje in kunt bereiden. De laag bijenwas die na de productie op de pannen is aangebracht is dus geen antiaanbaklaag, maar dient enkel ter bescherming tegen oxidatie. Vóór het eerste gebruik wordt de pan namelijk gereinigd en is de waslaag dus (grotendeels) uit de pan.