Inbakken van een stalen pan
Voordat u een nieuwe stalen pan in gebruik neemt moet deze worden voorbereid voor het eerste gebruik. Dat gebeurd door de pan in te bakken of in te branden. Hiervoor zijn diverse methodes in omloop waarbij de een het uitgebreid doet door het bakken van rauwe aardappelen en de ander de pan liefst vijf keer met olie voorbehandeld voor deze te gebruiken. Het is niet de bedoeling om hier zoveel mogelijk methoden te behandelen, maar hier willen we u laten zien dat de methoden die de fabrikanten adviseren duidelijk en eenvoudig zijn zodat u snel en met plezier aan de slag kunt. Aanvullend hebben we nog enkele tips. Mocht u toch een andere methode willen gebruiken of proberen dan vindt u deze eenvoudig via Google of Youtube.
Inbranden volgens de fabrikant.
Voor het inbakken van stalen pannen die nergens mee behandeld zijn kunt u de volgende gebruiksaanwijzingen raadplegen;
Inbranden bij de Buyer Mineral B Element serie.
De Mineral B Element serie van de Buyer is ingespoten met 100% natuurlijke bijenwas. Dit is om de pannen tegen corrosie te beschermen tijdens transport en opslag. Voor de pan wordt ingebakken dienst deze laag goed verwijdert te worden. De Buyer hanteert voor deze serie de volgende gebruiksaanwijzing;